17:30

Varbergs GIF FK

Referat: Kungsbacka IF - Varbergs GIF FK

Upp till Kungsbacka denna lördagskväll då skulle vi försöka knipa de första poängen i serien. Lite rumphuggna av sjukdom på både Leo och Fabbe, Gustav skadad och ingen från 02 hade möjlighet att hoppa in, så vi fick stuva om uppställningen och hade bara en avbytare. Dock var killarna taggade.

Vi inledde matchen bra och spelet var jämnt. Lite förrädiska studsar i det blöta gräset men vi fick till bra passningsspel ändå och kunde hålla hemmalaget stånget. I mitten av halvleken fick Kungsbacka en frispark några meter utanför straffområdet. Den smet in under ribban, Lucas var på den men den hala bollen gick inte att fånga. Vi tappade inte modet utan fortsatte det fina spelet. Med 10 min kvar av första halvlek gjorde Adrian en glidtackling och eftersläpande Kungsbackaspelare hann inte väja och råkade trampa på Adrians hand som fick lämna matchen. Spricka i handen tyvärr. I slutminuten kunde Kungsbacka komma till och göra 2-0 efter lite missförstånd i markeringen.

Andra halvlek började lite svajigt och vi var inte riktigt med. På bara 3 min gjorde hemmalaget 3-0 och 4-0 och vi tappade lite modet under de första 20 av andra. Vi hade ett bra tillfälle men skott i ribban var lite typiskt för dagen... Med kvarten kvar fick vi ändå till ett fint anfall och Oskar kunde slå in bollen till reducering 4-1. Det tände gnistan igen hos killarna och vi kämpade och slet, pressade högt och hade bud på flera mål. Med det högre spelet blev det lite mer luckor bakåt och Kungsbacka kunde kontra in slutresultatet 5-1.

Förutom en olycklig period i början av andra måste vi säga att detta var spelmässigt vår bästa match i serien. Vi hade ett bra passningspel och visade kämparanda. Utan avbytare i nästan 50 min är jobbigt men killarna visade på bra mod och ork. Med ett helt ordinarie lag och samma inställning hade vi haft 3 pinnar idag, men vi gjorde en fantastisk insats med rådande förutsättningar.